Lees hier het laatste nieuws over het Pianoduo Festival Amsterdam!

Meld je aan voor de workshop Pianoduospel en het Open DuoPodium!

Meld je aan voor de workshop Pianoduospel en het Open DuoPodium!

Na het succes van vorig jaar zal er komend festival opnieuw een workshop en een open podium voor amateurduo's worden gehouden. Heeft u altijd al eens op twee prachtige concertvleugels willen spelen met uw pianoduopartner? Of durft u het aan om een openbare workshop te krijgen om de fijne kneepjes van het pianoduospel in de vingers te krijgen? Schrijf u dan nu in! De workshop en het Open DuoPodium zullen worden gehouden op woensdag 11 oktober van 17:15 tot 22:00 uur

Het Open DuoPodium staat open voor alle (amateur)duo's: jong, oud, beginners en gevorderden. Daarnaast krijgen vier pianoduo's de unieke gelegenheid om een openbare masterclass te volgen bij het Pianoduo Scholtes & Janssens. 

Ja, ik doe mee op 12 oktober! 
  • Open DuoPodium (17:15 - 18:45 uur): stuur uw naam en die van uw pianoduopartner, telefoonnummer, emailadres en voorgesteld repertoire van maximaal 10 minuten naar . Inschrijving kost € 25 per duo, waarvoor u een factuur ontvangt.
  • Workshop (19:00 - 22:00 uur): stuur uw naam en die van uw pianoduopartner, telefoonnummer, emailadres en een recente opname van uw pianoduo. Dit mag in alle gangbare formaten (cd, dvd, Youtube, mp3, … etc.). Stuur dit naar  of per post naar Stichting Pianoduo Scholtes-Janssens, Adriaen van Ostadelaan 67, 3583 AC Utrecht. Inschrijving kost € 150 per duo, waarvoor u een factuur ontvangt wanneer u tot de gelukkige duo’s behoort die worden geselecteerd.
Bij een te groot aantal meldingen voor de workshop zal Pianoduo Scholtes & Janssens een selectie maken. Voor het Open DuoPodum worden aanmeldingen verwerkt op volgorde van binnenkomst.
Reportage Uitmarkt

Reportage Uitmarkt

In het weekend van 29 & 30 augustus waren de musici van het Pianoduo Festival Amsterdam volop te beluisteren op de Uitmarkt. NPO Cultura / NTR maakte een korte reportage over artistiek leiders Lestari Scholtes & Gwylim Janssens.

 

Save the date!

Save the date!

Op 6 oktober 2015 is het weer zover: de derde editie van het Pianoduo Festival Amsterdam gaat van start.

Artistiek leiders Lestari Scholtes & Gwylim Janssens presenteren wederom een keur aan vooraanstaande pianoduo’s op één en twee piano’s: u kunt luisteren naar onder andere het wereldwijd vermaarde Silver-Garburg pianoduo uit Israël, jazzpianisten Mike del Ferro en Mike Boddé, Pianoduo Scholtes & Janssens zelf, en als ultieme afsluiter Arthur & Lucas Jussen.

Het festival vindt plaats op een nieuwe locatie: de Amstelkerk op het Amstelveld en duurt dit jaar zes dagen. Schrijf de data vast op in uw agenda!

Pianoduo Festival Amsterdam 2014 groot succes!

Pianoduo Festival Amsterdam 2014 groot succes!

Fenomenaal spel, fantastisch repertoire! - Mooie programmering, mooie uitvoering - Adembenemend! 

Enkele van de publieksreacties op het Pianoduo Festival Amsterdam 2014. Met 42 artiesten uit 11 landen, 5 amateurduo's, 16 evenementen en talloze enthousiaste reacties van musici en publiek was het festival een groot succes.


De artistieke leiding van het festival kijkt met een grote glimlach terug op de vijf bijzondere festivaldagen in oktober. Mede dankzij een geweldig team, de bijzondere medewerking van de artiesten, het warme publiek en de groei van 42% in publieksaantallen was deze tweede editie een grote stap vooruit ten opzichte van de editie 2013. 


Op onze Facebookpagina vindt u een foto-impressie van alle evenementen van het festival.